Cranberry Extra - az áfonya és a petrezselyem természetes szinergiája.
A természet rengeteg olyan növényt kínál, amelyeket évszázadok óta értékelnek egyedi tulajdonságaik és sokoldalú felhasználásuk miatt. Ezek közé tartozik az áfonya és a petrezselyem, amelyek különböző kultúrákban az étrendben és a hagyományos készítményekben egyaránt jelen vannak.
Az áfonya a hidegebb éghajlaton virágzó Vaccinium macrocarpon nevű örökzöld cserje apró, piros termése, amely egyedülálló összetételéről ismert. Proantocianidint (PAC) tartalmaznak - bioaktív vegyületeket a flavonoidok csoportjából, amelyek egyes gyümölcsökben és zöldségekben is megtalálhatók. Ezenkívül az áfonya számos tápanyagban és antioxidánsban gazdag, ezért gyakran szerepel a kiegyensúlyozott étrendben.
A petrezselyem (Petroselinum crispum) az egyik legelterjedtebb fűszernövény, amelyet évszázadok óta használnak a főzésben. Jellegzetes aromája mellett számos jótékony hatású vegyületet tartalmaz, amelyek mind a levelekben, mind a gyökérben jelen vannak. A petrezselyem sokoldalúan felhasználható ételként ismert, amely könnyen beépíthető az étrendbe.